Azi e despre Ionut Ghent!

Ionut Ghent este un tanar pasionat de porumbei si columbofilie, in special porumbei de distante lungi, categoria maraton. Are 31 de ani, este nascut in localitatea Beius, locuieste si concureaza porumbeii in localitatea Curatele, comuna cu acelasi nume, judetul Bihor. Pasiunea dansului pentru porumbei a inceput la varsta de 12 ani cand a primit cadou primii doi porumbei.

A inceput sa concureze pentru prima data in cadrul AJCB in anul 2010, Clubul Columbofil Beius, la etapele cu puii.

Primele rezultate notabile nu au intarziat sa apara. in anul 2012, Ionut reusind cu ajutorul porumbelului 573443-2009, locul 5 judetean Maraton maturi.

Noi, cei de la Beius si nu numai, cand vorbim despre Ghent Ionut ne sare imediat in gand si porumbelul 492510-2015 care in sezonul de concurs 2016 reuseste sa ocupe locul 1 judetean AS Maraton tineret, urmatorul sezon respectiv 2017 reusind si la categoria Maraton Palmares

Mai amintim si femela 1253302-2014, ea fiind primul porumbel tanar sosit la etapa National Schwerin 2015

Un alt tanar ambitios reprodus in crescatorie:

Dupa niste investitii considerabile facute in ultimii ani, Ionut detine o adevarata colonie de porumbei argintii care isi au originile in vechile linii ale lui Jan Theelen, porumbei de o mare valoare genetica care momentan sunt „tinuti” in familie si care urmeaza pe viitor a fi hibridati cu porumbeii „negri”. Acestia din urma purtand sangele vechilor porumbei Van Wanroy. In continuare voi atasa cateva poze din crescatorie.

Vedeta crescatoriei, „Argintiul batran”:


Descendentii lui au zburat si reprodus in multe crescatorii.

„Batranul”, tata, cei doi fii si un nepot:

Vechea crescatorie care gazduieste 100 de pasari, 60 pentru reproductie si 40 reprezentand lotul de zbor.

Gasiti in continuare poze cu noua crescatorie, inca in constructie, care va gazdui lotul de zbor. Ionut doreste sa-si mareasca efectivul de zbor la 80 de pasari. El doreste de asemenea si sa reproduca mult mai multi pui, in jur de 150. De mentionat e faptul ca fiind pozitionat intr-o zona predominant muntoasa, rapitoarele produc o selectie prematura a lotului de pui si el considera ca fara un numeric mai mare al lotului tanar nu se poate face fata.

Ea va fi constituita din doua compartimente mari de 4m/2m si o voliera in fata ce va fi sectionata de asemenea in doua parti egale.

Ca incheiere, Ionut transmite tuturor colegilor un sezon 2021 cat mai reusit!