•Ei au fost folosiți de militari de-a lungul istoriei și s-a dovedit că pot oferi o comunicare relativ sigură pe câmpul de luptă. Spre deosebire de comunicarea radio, care necesită o energie electrică, porumbelul voiajor are nevoie doar de mâncare și apă.
•În octombrie 1918, un batalion american de aproximativ 200 de soldați a fost prins în spatele liniilor germane în artilerie grea și foc de mitralieră. Mai mult, au fost puși să acționeze sub comandă greșită chiar de propriile forțe. Deși toate liniile de comunicare cu superiorii au fost tăiate, au reușit totuși cu Cher Ami.
•Cher Ami era ultimul lor porumbel. Au scris un mesaj prin care le-au cerut forțelor americane să înceteze focul înainte de a fi anihilați. Cher Ami și-a luat zborul cu mesajul disperat, dar germanii l-au împușcat în aer. Deși a fost rănit grav, a reușit să își ia zborul din nou și să străbată cele 25 de mile (40 km) înapoi, la sediu. Pierduse un picior, un ochi și avea o rană în piept. Ulterior, el a fost decorat de armata franceză cu Crucea de Război – Croix de Guerre.
•Sursa: www.pmar.ro